1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. С шоколадова демонстрация ученици от ПГ „Велизар Пеев“ –гр. Своге ще покажат своето майсторство

С шоколадова демонстрация ученици от ПГ „Велизар Пеев“ –гр. Своге ще покажат своето майсторство

Разнообразие от шоколадови изкушения и техники за приготвянето им ще видите на специализираните в хранителните индустрия изложения 2015 в Интер Експо Център

Кой би отказал шоколад с размерите на кукла? Всеки би се зарадвал на подобен уникален подарък. Професионална гимназия „Велизар Пеев“- Своге ще представи изложба от големи и малки шоколадови изкушения от бял, млечен и натурален шоколад. Демонстрацията ще се случи по време на водещите у нас и в Югоизточна Европа изложения в хранителната индустрия МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК от 11 до 14 ноември в Интер Експо Център- София.

Професионална гимназия „Велизар Пеев” ще изненада посетителите със специална шоколадова демонстрация (изработване на бонбони с трансферно фолио). Трансферното фолио може да се ползва с всички видове шоколад и може да бъде нарязано на ивици и форми, както и огъвано за създаване на изящни декорации и шоколадови десерти.

Другият акцент в представянето на гимназията са хлебните изделия - обредни погачи и питки. Гимназията ще покаже символното значение на декорацията върху обредните погачи. Ученици и преподаватели няма да пропуснат да покажат изкуството на красивата храна, да сътворят невероятна карвинг композиция и демонстрация на шедьоври от хранителни продукти.

Професионална гимназия „Велизар Пеев” ще представи своите възможности за  сублимация - термотрансферен печат върху алуминий и текстил. Сублимационният пълноцветен печат позволява постигането на прецизно фотографско качество и неограниченост на цветовата вариация. Характеризира се с изключителна дълготрайност, не избелява и е устойчив на всякакви атмосферни влияния.

Гимназията ще покаже опита си с лазерно гравиране. Лазерното гравиране е предпочитан начин за бързо, качествено и трайно нанасяне на: текст, лога, знаци и изображения върху различни аксесоари, часовници, бижута, постаменти, купи, медали, подаръци и рекламни сувенири. Възможно е надписването и на изделия от други материали като: пластмаса, изкуствена и естествена кожа, плат, картон.

Не на последно място ученици и преподаватели от професионалното училище ще представят уникални изделия от ковано желязо и дърворезби в духа на специализираната изложба.

Нашите изделия  ще бъдат перфектният подарък, категорични са от Професионалната гимназия. Идеята за участието им е да покажат пътя за развитие на професионалното образование като демонстрират възможностите за обучение по различните специалности. Ключът към успеха се крие в качествената подготовка на учениците, във възможностите за реализация, които им предлага. Но без съвременни технологии и оборудване това би било невъзможно, твърдят от ръководството на първото професионално училище в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.