По време на пресконференция ще се обяви и браншовият стандарт за производство на лютеница
На 10 и 11 ноември 2011 г. Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци /СППЗ/ в рамките на специализираното изложение “ИнтерФуд енд Дринк” организира дегустация на две основни групи продукти – лютеница и мармалад от шипки, произведени от фирми членове на организацията. Дегустацията се прави в изпълнение на третия етап от програмата на съюза - повишаване на потребителската култура под мотото – „Да преоткрием традицията”.
На 10.11.2011 г. /четвъртък/ от 14.00 ч. на щанд C 18 в зала 3 ще се извърши дегустация от потребители /посетители на изложенията/, които ще оценяват продуктите органолептично - външен вид, вкус и мирис, консистенция, цвят - за целта са разработени дегустационни листове за всеки продукт.
На следващия ден - 11.11.2011 г. /петък/ в залата на 7-мия етаж в Интер Експо Център ще се състои дегустация от професионална комисия. Ще се оценяват органолептичните показатели на предложените продукти, след което и информацията на етикета и коректното представяне на продукта. По програма дегустацията на професионалната комисия ще започне от 10.00 ч. Същият ден от 14.30 ч. е предвидена пресконференция за обявяване на резултатите, последвана от лек коктейл за представители на фирмите, журналисти и гости.
По време на пресконференцията ще се обяви и браншовият стандарт за производство на лютеница /БС 01-2011/.
По време на кактейла, в неформална обстановка посетителите ще имат възможността да разговарят с членовете на професионалната комисия относно качествата на дегустираните продукти или установени пропуски, с представители на фирмите – членове на съюза, и да получат информация относно състоянието, предизвикателствата и възможностите за развитие на българската консервна промишленост.