1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Седмичен фестивал "От нашата ферма - с любов за Вас"

Седмичен фестивал "От нашата ферма - с любов за Вас"

Всяка сряда от края на юни до началото на ноември 2017 година ще се организира изложение на качествени фермерски храни пред МЗХГ

Фондация БИОСЕЛЕНА започна изпълнението на проект  "Седмичен фестивал „От нашата ферма - с любов за Вас", който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за  защита на птиците и район „Средец”.
 

Всяка сряда от края на юни до началото на ноември 2017 година ще се организира изложение на качествени фермерски храни пред Министерството на земеделието, храните и горите в София. Ще има разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.
 

Тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко и други вкусни изненади ще придадат специфичен облик на Фестивала на фермерските храни.
 

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София.
 

Фестивалът "От нашата ферма - с любов за Вас" е продължение на дългогодишните усилия на БИОСЕЛЕНА за скъсяване на веригата на доставка на качествена храна и улесняване на достъпа на регистрираните малки и средни производители на фермерски продукти до потребителите.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.