1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Спада желанието на японците да консумират месо от кит

Спада желанието на японците да консумират месо от кит

Това сочи проучване на изследователския център Нипол

Докато японските ловци на китове се подготвят за новия сезон, ново социологическо проучване показва, че е спаднало желанието за консумиране на месо от кит в Япония до най-ниските си нива за последните години, съобщава ABC/ AFP.

Проучването на изследователския център Нипол показва, че почти 90% от анкетираните не са си купували месо от кит през последната година.

„От тези 11%, които са купували месо, много от тях са направили това само веднъж в рамките на последната година", каза Патрик Рамидж от Международния фонд за защита на животните, възложил проучването. „Дори сред тези, които от време на време купуват месо от кит, е спаднала консумацията", добави той.

Проучването също показва, че 90% от анкетираните са против използването на правителствени пари за изграждането на нова фабрика за кораби, предназначени за лов на китове.

Очаква се ловният сезон да започне до няколко седмици. Проучването бе публикувано, след като природозащитници и националисти протестираха срещу лова на делфини и китове в централната част на Токио.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.