1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци

Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци

Целта е повишаване вниманието на децата от детските градини върху факта, че храната е ценен ресурс

От понеделник – 4 февруари 2019, Столичната община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която ще се реализира пилотно в 30 общински детски градини. Целта е чрез нея да се повиши вниманието на децата от детските градини върху факта, че храната е ценен ресурс, към който трябва да се отнасяме отговорно – както при пазаруване и консумация, така и при евентуално изхвърляне на хранителни отпадъци.

За максимална достъпност на посланията до малчуганите лице на кампанията е супергероят – морковът Мори, който лично ще се срещне и поговори с тях. В рамките на инициативата, за 4 месеца – от февруари до м. май 2019 г., суперморковът Мори ще посети 30 столични общински детски градини и ще се срещне с над 1000 деца.

През лятото на 2018 г. Столичната община проведе онлайн конкурс за детска рисунка и тогава именно концепцията за моркова – супергерой беше избрана за победител. В последствие рисунката на 10-годишния Алекс Нейчев беше анимирана и превърната в лице на кампанията.

Инициативата за намаляване на хранителните отпадъци е част от ангажиментите на Столична община в международния проект TRIFOCAL, чийто патрон е лондонският кмет Садик Хан.  Повече за проекта можете да намерите тук: sofia.bg/trifocal

Стартът на кампанията е в понеделник – 04.02.2019 г. от 11 часа в ДГ № 26, зад блок № 40 в "Младост 1". Участие в събитието ще вземе зам.-кметът Йоана Христова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.