1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви резултати очакват от БАБХ след изтичането на поредния дерогационен период за млечните ферми

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви резултати очакват от БАБХ след изтичането на поредния дерогационен период за млечните ферми

И още: Гостуваме в село Черниче – българското евросело на 2012 г.

Тази седмица в АГРОФОРУМ стартираме с интервю с Христо Цветанов, председател на АЗПБ, който разказва за програмата и участниците на предстоящата Национална среща на земеделските производители, която ще се проведе от 7 до 9 февруари 2013 г. в к.к. Златни пясъци.

В Правец се проведе двудневен обучителен семинар за производителите на царевица. Освен технологични тънкости в отглеждането на атрактивната култура, фермерите бяха запознати и с направлението, в което царевицата може да служи за производство на биогаз. За него разказа експертът Кристиан Гайсбьок. В третата част на семинара всеки един от присъстващите фермери имаше възможността да сподели своя опит, да зададе въпроси и да получи възможно най-компетентните отговори от преподаватели в най-реномираните ни аграрни университети.

В края на 2013 г. всички млечни ферми от втора и трета категория, които искат да останат на пазара, трябва да постигнат европейските изисквания за качество на млякото, сградофонд и оборудване. Реално постижимо ли е това – ще ви представим мненията на  Диляна Славова, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите, и на Аделина Стоянова, директор на Дирекция „Информационни системи“ в БАБХ.

С помощта на евросредства традиционни български продукти се рекламират успешно на пазарите в 15 държави в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия. Това се случва благодарение на деветте промоционални програми на България на стойност 32 млн. евро.

Показвайки ви в предаването АГРОФОРУМ реалните резултати от финасирането на проеки по ПРСР, няма как да пропуснем село Черниче, община Симитли. То беше избрано за българското Евросело на 2012 г. в първото издание на национален конкурс, чиято цел е да отличи населените места с най-успешно усвояване на евросредствата.

Инвестирането в иновации и намирането на все по-печеливши решения за земеделските производители – това е основната мисия на семенарските компании. Кои са последните разработки при царевицата и слънчогледа – ще разберете, ако гледате предаването АГРОФОРУМ тази седмица.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 26.01.-02.02.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.