1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нови продукти и конкурс по карвинг – на изложенията на хранителната ни индустрия в София

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нови продукти и конкурс по карвинг – на изложенията на хранителната ни индустрия в София

И още: Аграрният семинар, организиран от Добрички панаир, ще се проведе край Балчик от 18 до 20 ноември

Преработвателната индустрия си даде традиционна среща в Интер Експо центъра в София, където бяха представени тенденциите в този бизнес и новите технологии. Над 370 фирми демонстрираха богат спектър от продукти и оборудване за хранителната индустрия по време на изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и Дринк и Сихре. Производители, представители, доставчици и вносители предложиха разнообразие от месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб и сладкарски изделия, консерви, вино, спиртни и безалкохолни напитки.

Формиране на потребителски вкус и представяне на истински качествени храни – това бяха целите на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, организирайки любопитна и вкусна дегустация на нови български продукти.

Освен иновативни, здравословни и вкусни храни, по време на специализираните изложения в Интер Експо Център посетителите имаше с какво да „зарадват“ и очите си. Карвингът, освен нетрадиционно, е и много трудно изкуство. В това се убедиха участниците в конкурса, провел се в рамките на специализираните изложби на преработвателната индустрия. В него се включиха и участници с вече натрупан опит и млади надежди от професионални гимназии.

Работно посещение до САЩ организира един от водещите дистрибутори на агротехника у нас. В Чикаго и Фарго българските гости се запознаха с производството и бизнес модела при реализацията на емблематични американски трактори и зърнокомбайни, а в Маями групата се наслади на красивия океан, плажа и посещение на екзотични места.

19-тият Национален Аграрен Семинар, организиран от Добрички панаир, тази година ще се проведе край Балчик от 18 до 20 ноември. През дните на форума край Балчик ще се съберат земеделски производители, фермери от цялата страна, председатели на кооперации, научни институти, браншови организации, както и фирми, свързани с аграрния сектор у нас и в чужбина. Участниците в семинара имат възможност да представят пред аудиторията своите конструктивни предложения, да очертаят възможностите за партньорство и параметрите на сътрудничество между производителите и агробизнеса. Научни институти и фирми ще представят своите най-нови постижения.

Тази седмица насочваме поглед към едно атрактивно производство - на етеричномаслени култури, което обаче изпитва сериозни проблеми заради липсата на европейски субсидии. От 8 години производителите на етеричномаслени култури се опитват да защитят интересите си с проектозакон, който вече два парламента не намират време да разгледат.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 09.11.-16.11.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.