1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Трапезария за деца в неравностойно положениe откриват в Асеновград

Трапезария за деца в неравностойно положениe откриват в Асеновград

60 деца ще бъдат хранени през целия зимен период с топъл обяд

До 1 декември ще бъде открита трапезария за деца в неравностойно положениe в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Асеновград, като средствата за това са събрани от дарения за инициативата "Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца", информира агенция КРОСС.

60 деца ще бъдат хранени през целия зимен период с топъл обяд, който включва супа, основно ястие и десерт. Храната, която ще се дава на тези деца, е съобразена със здравословния начин на хранене и възрастовите особености на малките деца, каза Таня Георгиева.

Децата, които всеки ден ще се хранят безплатно в Асеновград са избрани от педагози и доброволци на БЧК, които са се фокусирали върху най-уязвимите групи, които има риск да отпаднат от училище заради липса на средства и храна, каза още Георгиева.

Кампанията "Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца" е отворена до 25 декември. По думите на Таня Георгиева със събраните средства до тогава ще могат да се открият още трапезарии за нуждаещи се деца в Пловдивска област.

Всеки, който има желание може да направи дарение чрез SMS на телефонен номер 1255, онлайн дарение на интернет страницата на БЧК, в мобилните касички на организацията и по банков път, каза още Таня Георгиева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.