1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Три обекта за предлагане на сладкарски изделия са затворени в Пловдивско

Три обекта за предлагане на сладкарски изделия са затворени в Пловдивско

Общо 7 сигнала са подадени от граждани досега на горещия телефон на потребителя в Агенцията по храните в Пловдив

Три обекта за предлагане на сладкарски изделия е затворила Агенцията по безопасност на храните в регион Пловдив при извършените проверки за периода 11 до 15 април. Това съобщи д-р Атанас Нейков от Регионалната структура на агенцията в Пловдив, предаде "Фокус".

Общо 177 обекта за производство, съхранение и търговия на хранителни стоки на територията на областта са проверили инспекторите за този период. Съставени са 4 акта и са издадени 16 предписания. Проверени са 69 склада, като са издадени 2 предписания и 83 производствени предприятия, на които са издадени 5 предписания. 16 кг месо е било бракувано заради изтекъл срок на годност от специализиран обект за продажба на месо. Този път инспекторите не са заловили яйце с изтекъл срок на годност. Извършват се проверки и на откритите площи за неутрализиране на продажби на открито, които биха довели до здравословни проблеми на хората, каза д-р Нейков.

Общо 7 сигнала са подадени от граждани досега на горещия телефон на потребителя в Агенцията по храните в Пловдив. Най-често сигналите касаят изписването на етикетите на задължителните атрибути – най-вече на козунаците. Засилен е контролът на инспекторите върху този продукт сега. Козунаците, които се предлагат и тази година са преобладаващо родно производство.

От Агенцията по храните предупреждават още, че не е редно продажбата на козунаци и тестени изделия директно от вратите на производствени помещения, което е често явление по Великден. Гражданите да бъдат бдителни, тъй като по този начин се нарушава хигиенният статус при производството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.