1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Учени изследват антираковите свойства на мангото

Учени изследват антираковите свойства на мангото

Полифенолите в плода въздействат върху развитието на раковите клетки

Американски учени са установили в лабораторни условия, че екзотичният плод може да предпазва  от рак или да спира растежа на някои ракови клетки, съобщи Science Daily.

Мангото не попада сред храните, които имат високо съдържание на антиоксиданти, и вероятно затова е пренебрегвано при подобни изследвания. Проучването обаче показва, че полифенолите в плода въздействат върху клетки от рак на белите дробове, простатата и на кръвта, но най-голям  ефект имат върху рака на дебелото черво и на гърдата. Нужни са още доказателства, които да подкрепят откритието, допълват учените.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.