1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Унгарска бизнес делегация се среща с български компании в сектора на храните и напитките

Унгарска бизнес делегация се среща с български компании в сектора на храните и напитките

Всяка година Интер Експо Център дава фокус на определена държава, с което подпомога двустранните бизнес отношения

Най-големите изложения в хранително-вкусовата индустрия у нас и в Югоизточна Европа МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК предлагат уникална възможност за двустранни бизнес срещи. Традиционните международни изложения ще се проведат от 11 до 14 ноември в Интер Експо Център.

През последните години едно от най-активните участия е на компании от Унгария. Затова тази година страна партньор ще бъде Унгария. По този повод у нас пристига бизнес делегация от 15 водещи унгарски производители и търговски компании. Целта на посещението е запознаване на унгарските компании с местния български бизнес и представяне на региона като атрактивна бизнес дестинация.

Международните изложения са с най-голям брой директно представени чуждестранни фирми, част от тях са на колективни щандове. Затова Интер Експо Център като организатор на ИНТЕРФУД &ДРИНК реши да дава всяка година фокус на определена държава, с което да подпомогне двустранните бизнес отношения. 

В деловите срещи по време на изложенията участват представители на 6 унгарски винарни. Също така унгарски компании, които произвеждат млечни и месни продукти, сладкарски изделия, минерална вода, бъчви от френски, американски и унгарски дъб, виноохладители с различни параметри за професионална и за домашна употреба. Пристигат също производители на кожени изделия, детски обувки, както и туристически фирми от Унгария.

Българските компании ще могат успешно да осъществят контакти с унгарските си колеги. От друга страна и унгарските фирми търсят реализация на българския пазар,  за което помага специалното им участие на петте изложения в хранителната индустрия и СИХРЕ - специализираната изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване.

Двустранните бизнес срещи се организират от Българска стопанска камара в сътрудничество с Търговско-промишлената палата на Бараня, Унгария, Унгаро-българската търговско промишлена палата и Интер Експо Център, София. Тази идея се реализира с подкрепата на Enterprise Europe Network – най-голямата мрежа в подкрепа на бизнеса.

Срещите ще се проведат на 12 ноември 2015г. от 10.30 до 17.30 часа в Интер Експо Център. Ще има възможност за провеждане на срещи и на 13 ноември до 14.00ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.