1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В Благоевград стартира раздаването на храни за социално слаби

В Благоевград стартира раздаването на храни за социално слаби

Пунктът ще бъде разкрит в сградата на IX ОУ "Пейо Яворов"

Стартира раздаването на хранителни продукти от втория транш по програма “Разпределение на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз”- 2012 г., съобщават от БЧК.

Разпределянето на помощите на бенефициентите, живеещи в Благоевград, ще започне в 13.00 часа днес. По изготвен списък от социалното министерство правоимащите ще получат помощите срещу лична карта. Пунктът ще бъде разкрит в сградата на IX ОУ "Пейо Яворов" в Благоевград.

Първият транш от програмата стартира на 10 септември. Сред хранителните продукти, които ще бъдат раздавани са брашно, нишесте, спагети, бисквити, вафли, макарони, ориз и захар, информира Дарик радио.

Право да ги получат имат хората с помощи за отопление през последната зима, майки и осиновителки с деца до една година, семейства с деца с увреждания, семейства, получили през 2011 г. помощ за учебни разходи за първокласници, лични асистенти на хора с увреждания, асистенти на хора с увреждания, както и хората, ползвали еднократна помощ за здравни, образователни, комунално-битови и други потребности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.