1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В Ловеч представят проект за повишаване консумацията на плодове и зеленчуци

В Ловеч представят проект за повишаване консумацията на плодове и зеленчуци

Дейностите са насочени основно към децата и юношите

Проектът „Повишаване консумацията на пресни плодове и зеленчуци" ще бъде представен днес в Ловеч. Той залага не на поученията и сухата статистика, а на забавлението, изненадата и удоволствието. Дейностите са насочени основно към децата и юношите, които в най-силна степен са склонни да пренебрегват плодовете и зеленчуците за сметка на по-привлекателни за тях, но крайно нездравословни продукти и храни. Други уязвими групи от населението са бременните, които особено силно се нуждаят от всички най-ценни витамини и съставки в пресните плодове и зеленчуци, както и по-възрастните хора над 60-годишна възраст.

Проектът се реализира в Ловеч и Троян от ноември 2012 г. до юни 2013 г. В люляковия град местният партньор е фондация „Център за социални и икономически инициативи", а подкрепящи организации са СОУ „Тодор Кирков", ОУ „Христо Никифоров", ОУ „Васил Левски", ЦДГ „Детелина", болницата, отделението по акушерство и гинекология, дружество „Военноинвалид", Клуб на инвалида - кв. Вароша, и Клуб „Туристи-ветерани", информира Дарик радио.

В планинския град проектът се осъществява в партньорство със сдружение „Знание" и подкрепата на СОУ „Васил Левски", НУ „Христо Ботев", ОДЗ „Осми март", ОДЗ „Буковец", болницата, отделението по акушерство и гинекология, Дружество на военноинвалидите, Дружество на слепите, Културен клуб на пенсионера, Дружество на инвалидите.

В предварителната фаза са тествани всички информационни материали по проекта във фокус-групи и е извършено проучване на нагласите на представители на трите целеви групи към консумацията на пресни плодове и зеленчуци.

В стартовата фаза проектът предвижда роуд-шоу с пътуващ ван, който да привлече вниманието на обществеостта към важността на темата и да представи предстоящата кампания. За Ловеч тя продължава от 7 до 9 ноември, а за Троян - от 12 до 14 ноември 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.