1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В МС днес са били обсъдени законодателни промени в защита на българския бизнес от нелоялен внос

В МС днес са били обсъдени законодателни промени в защита на българския бизнес от нелоялен внос

Приходните агенции ще работят за обявяване на обемите на вътрешнообщностните доставки

Ако мерките, които се взимат срещу нелегалния внос на зеленчуци, не са спорадични, много скоро българските производители ще усетят подобрение. Това коментира в Министерски съвет Лукан Луканов, председател на Изпълнителното бюро на Управителния Съвет на Съюз "Произведено в България" след среща на представители на няколко браншови организации с премиера Пламен Орешарски.

Премиерът Пламен Орешарски обяви, че днес са били обсъдени законодателни промени в защита на българския бизнес от нелоялен внос. Приходните агенции ще работят за обявяване на обемите на вътрешнообщностните доставки - те не само са във вреда на фиска, но и са нелоялна конкуренция, каза премиерът, цитиран от БТА.

Преди обяд производители на плодове и зеленчуци от Видинско обявиха, че след пускането на Дунав мост 2 оттам е започнал вносът на румънски продукти, заради което се е обезценила тяхната стока. Те заплашиха, че ще блокират моста.

Ако актуализирането на бюджета е средство да се разплати държавата с бизнеса, ние бихме го одобрили, коментира още Луканов.

Мариана Кукушева, председател на Националния съюз на хлебарите и сладкарите, поиска намаление на ДДС за храните, за да няма гладни в България и да има повече работни места в преработвателната промишленост.

Димитър Маджаров, представител на Асоциацията на месопреработвателите в България, посочи, че в правителството има разбиране от нуждите на българския бизнес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.