1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В НДК започна изложението „Доверете се на българското”

В НДК започна изложението „Доверете се на българското”

Снимка:

Сред изложители са и производители, и търговци на храни

В Народния дворец на културата вечара, 16 декември, започна организираното от Българска търговско-промишлена палата (БТПП) изложение „Доверете се на българското”. В него над 80 фирми от различни сектори представят своята продукция. Сред изложителите са производители и търговци, които предлагат различни продукти и услуги в секторите храни, напитки, козметични продукти, дрехи, трикотажни изделия, обувки, чанти, сувенири и други. Изложението и съпътстващата го програма привличат интереса на потребителите, търсещи качествените български стоки на цени директно от производителя, специализирани звена, консултанти, експерти, управители на фирми, търговски обекти, предприятия и заводи, за които тези отрасли са приоритет.

Изложението беше открито официално от зам.-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров и председателя на БТПП Цветан Симеонов, които бяха и сред първите посетители на фирмените щандове в НДК.

Чрез изложението Българската търговско-промишлена палата продължава своята активна дейност в услуга на българските предприемачи. Една от посоките й е да съдейства за контакти на българските фирми с потенциални бизнес партньори у нас и в чужбина. „На подредените щандове виждаме стоки с високоевропейски вид, които се оказва, че наистина са българско производство, колкото и да сме свикнали да се съмняваме в това“, заяви при откриването на изложението председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Сред изложителите има и водещи фирми в хранителната промишленост у нас, като „Свинекомплекс Голямо Враново Инвест“ АД, който освен стопанстото с над 26 000 свине, развива и търговия на дребно и едро на територията на Република България. „Основната ни цел е изграждане на верига от магазини за търговия на дребно със свинско месо, месни разфасовки, субпродукти, млени меса, полуфабрикати, малотрайни, полутрайни и трайни колбаси и деликатеси на територията на цялата страна и база за търговия на едро на територията на гр. София. По настоящем компанията ни разполага с тринадесет магазина на територията на цялата страна, три от които на територията на град София, седем в град Русе, един в град Бургас, един в град Варна и един в град Стара Загора. Във всеки един от магазините ни има внедрена HACCP система, което гарантира контрола върху предлаганите от нас продукти на най-високо равнище. Приоритет на компанията ни е предлагането на висококачествени и винаги пресни продукти“, заяви пред AGRO.BG Вихрен Димитров – управител на клон София на фирма „Голямо Враново Инвест“ АД.

Изложението „Доверете се на българското” ще продължи до 22 декември.

автор: Мариела Илиева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.