1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В София 1 350 нуждаещи се ще получават топъл обяд тази зима по програма на общината

В София 1 350 нуждаещи се ще получават топъл обяд тази зима по програма на общината

Храната ще се приготвя в кухните на ОП "Социален патронаж”

1 350 нуждаещи се ще получават топъл обяд тази зима по програмата на Столична община „Социална кухня". Програмата се реализира за десета поредна година, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с председателя на Фондация БНП Париба България и главен изпълнителен директор на Банка БНП Париба Улрих-Гюнтер Шуберт подписа договора по проекта, предаде агенция КРОСС.

Местата, където ще се раздава храна от 1 декември, са в районите "Надежда", "Връбница", "Триадица", "Витоша", "Красна поляна", "Младост", "Подуяне", "Искър", "Люлин", "Средец". От 20 декември започна раздаването на храна по този проекти в 13-ти пункт - в Центъра за кризисно настаняване в кв. "Захарна фабрика", където ще могат да нощуват 30 бездомни лица.

Средната стойност на една порция ще е близо 80 стотинки, а храната ще се приготвя в кухните на ОП "Социален патронаж”. В менюто за декември са предвидени главно ястия с месо. Средствата за проекта, който ще продължи до 31 март следващата година, се осигуряват от близо 20 фирми, частни лица и фондации, обединени от фондация "Париба България".

Списъците на лицата, които ще получават безплатен обяд по проекта, ще се изготвят от Дирекция „Социално подпомагане" и общинското предприятие „Социален патронаж".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.