1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В Търговищка област 458 деца ще ползват европейската програма „Училищен плод"

В Търговищка област 458 деца ще ползват европейската програма „Училищен плод"

За една порция Фонд „Земеделие" плаща по 0.68 лв. на дете

458 деца и ученици от Търговищка област ще ползват европейската програма „Училищен плод". За това информира началникът на отдел към областната дирекция на Фонд „Земеделие" Милена Грозева, предаде Дарик.

През настоящата учебна година за включване в програмата заявки са подали две детски градини от Търговище и четири основни училища в община Омуртаг. Към програмата ще се включи и основното училище в село Ломци, Поповско. За една порция фондът плаща по 0.68 лв. на дете, като ограничението е до 40 доставки на всяко учебно или детско заведение.

Програмата „Училищен плод" се прилага в цялата страна. Тя обхваща децата от детските градини до учениците в четвърти клас. Малчуганите ще получават зеленчуци и плодове до края на първия учебен срок през януари 2012 г. За учебната 2011-2012 г. 955 учебни заведения в България се включиха в европейската програма. Предстои разглеждането на подадените за втория прием 138 заявления. Очаква се още 241 учебни заведения с над 23 000 деца да се включат в програмата през втория учебен срок.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.