1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В тазгодишната кампания по „Училищен плод” са регистрирани 418 бенефициенти

В тазгодишната кампания по „Училищен плод” са регистрирани 418 бенефициенти

Снимка:

Засиленият интерес към схемата се дължи на успешното й прилагане през последните три години

Броят на децата, които ще получават свежи плодове и зеленчуци по схемата “Училищен плод” за 2013/2014 учебна година, е нараснал с 84% в сравнение с 2012/2013 г. През тази учебна година от нея ще се възползват 329 752 деца при 179 126 през миналата, съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

В тазгодишната кампания по „Училищен плод” са регистрирани 418 бенефициенти, които кандидатстват за 2 239 учебни заведения. Най-голям е делът на учебните заведения, които кандидатстват самостоятелно – 60% от всички, следвани от общините - 35% от заявителите, a 5% са търговски дружества.

Засиленият интерес към схемата се дължи на успешното й прилагане през последните три години и на благоприятни промени в националното законодателство. С новата наредба за прилагане на „Училищен плод” бе намалена административната тежест и в обхвата на целевата група бяха включени децата от първа и втора група в детските градини.

По схемата децата получават широка гама от плодове и зеленчуци – ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути, киви, домати, краставици и моркови.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.