1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Вегетарианството е опасно за здравето

Вегетарианството е опасно за здравето

Отслабването с повече от 4 килограма месечно крие рискове

Вегетарианството в семейството е опасно за здравето на децата, защото ги лишава от важни за организма витамини, предупреждават експертите. Според тях на децата трябва да се дават повече пресни плодове и зеленчуци, риба, мляко и млечни продукти, пълнозърнест хляб.

Отслабването с повече от 4 килограма месечно крие рискове за  здравето, а системните диети са направо опасни, съобщи БТА. За това предупреди проф. д-р Божидар Попов - председател на Българското дружество по хранене и диететика. Максималното отслабване може да е с четири килограма месечно или по един килограм седмично, смятат специалистите. Според тях с пиене на вода по време на пълнолуние и високовъглехидратни диети трудно може да се постигне здравословен резултат.

Според специалистите храната е важна и може да предпази от появата на всяко заболяване, но възникнала ли е веднъж една болест диетата не може да я излекува.

Статистиката сочи, че 70% от жените над 60 години са с наднормено тегло, а 60 на сто от мъжете между 30 и 60 години страдат от затлъстяване. Поради прилагането на ограничителни диети расте броят на заболелите от анорексия сред подрастващите, засягаща предимно момичетата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.