1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Великобритания: ГМО носи екологични ползи

Великобритания: ГМО носи екологични ползи

Противопоставянето на потребителите на технологията е „напълно безсмислено”, каза британският министър на земеделието Оуен Патерсън

Генно модифицираните храни трябва да бъдат отглеждани и продавани навсякъде във Великобритания, а противопоставянето на потребителите на технологията е „напълно безсмислено”, каза британският министър на земеделието Оуен Патерсън.

Той каза това докато министрите от кабинета се готвят да намалят контрола върху отглеждането на генно модифицираните култури, от които, по думите му, има „истински екологични ползи”, пише вестник “Дейли Телеграф”.

Някои високопоставени членове на правителството смятат, че технологията, водеща до увеличена реколта и защита от заболявания – е съществена за гарантиране на бъдещата сигурност на британските хранители запаси и за избягване на зависимост от вноса, отбелязва actualno.com.

Всяко действие по разрешаване на използването на генно модифицираните култури може да се окаже изключително спорно, но министър Патерсън отхвърли критиките като „баламосване” и заяви, че трябва „категоричност” по въпроса за генно модифицираните храни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.