1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Виното и шоколадът стимулират работата на мозъка

Виното и шоколадът стимулират работата на мозъка

Полифенолът във виното и шоколада увеличава циркулацията на кръвта и кислорода в мозъка

Учени от университета на Нортъмбри установиха, че виното и шоколадът стимулират работата на мозъка, съобщи в. "Дейли телеграф".

При опити със студенти специалистите показаха, че полифенолът във виното и шоколада увеличава циркулацията на кръвта и кислорода в мозъка, което стимулира работата му.

Според учените едновременната консумация на вино и шоколад само засилва ефекта. Засега, за да се получат нужните дози полифенол, е необходимо да се изпият няколко кашона с вино и да се изядат няколко килограма шоколад.

Специалистите обаче се надяват в бъдеще да намалят дозите на полифенола, необходими за стимулиране работата на мозъка.

Те предвиждат още да извършат експерименти и с възрастни доброволци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.