1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. "Винзавод Асеновград" е намалил производството си

"Винзавод Асеновград" е намалил производството си

Мощностите на компанията са били натоварени на 50-55% през първите три месеца на годината

Намаление на производството заради спад в продажбите в Чехия има "Винзавод Асеновград", показва отчетът му за първото тримесечие. Спадът в произведената готова продукция е с 27% за година, като от компанията обясняват, че това се дължи най-вече на значително намаляване на поръчките за Чехия. Страната е най-големият пазар за износ на "Винзавод Асеновград".

Общите продажби на дружеството са паднали с 18% до 1.12 млн. лв. Загубата му обаче се свива почти двойно до 85 хил. лв. Според доклада за дейността на "Винзавод Асеновград" като цяло продажбите на вина и други спиртни напитки на останалите пазари се запазват, макар да има спад при тези на наливни вина на дребно – с 33%. Това се обяснява с намалената покупателна способност на хората у нас. Мощностите на компанията са били натоварени на 50-55% през първите три месеца на годината. 

Винпромът не е произвеждал от началото на годината продукти на ишлеме заради липсата на поръчки от Русия. От компанията очакват да развиват тази година полския пазар, за който е започнат износ. Малки партиди са били пласирани през първите три месеца на годината за Австрия, Белгия и Гърция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.