1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Вносът на плодове и зеленчуци у нас ще се контролира от мобилни групи

Вносът на плодове и зеленчуци у нас ще се контролира от мобилни групи

Снимка:

Това каза на пресконференция министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков

Мобилни групи от НАП за пълен финансов контрол на влизащата в страната ни селскостопанска продукция и фитосанитарен контрол от юли до септември на основните икономически важни зеленчуци са само част от спешните мерки, които предлага земеделското ни министерство за спасяване на родното зеленчукопроизводство.

На пресконференция днес проф. Греков обяви, че е солидарен с протестиращите в сектора, защото проблемите им се натрупват вече 20 години. Земеделският министър  представи с видеоматериал резултатите от направените вчера две спешни проверки на износа и вноса на зеленчукова продукция на два гранични пункта - на гръцката и турската граница.

Засечени са няколко тира, влизащи от Турция със земеделска продукция за България, на изключително ниски ставки. Регистриран е и процес на внос на земеделска продукция от Гърция, Турция и Македония през гръцката граница, за да се избегнат проверки от НАП, фитосанитарен контрол, както и от страна на митниците.

На пресконференцията земеделският министър представи и своите нови заместници: Валентина Маринова, Явор Гечев и Бюрхан Абазов. Техните ресори предстои да бъдат уточнени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.