1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Втора международна конференция за храненето се провежда в Италия

Втора международна конференция за храненето се провежда в Италия

Събитието ще събере политици от сферата на земеделието, здравеопазването и други институции

Втората международна конференция за храненето (ICN2), организирана съвместно от ФАО и Световната здравна организация (СЗО), с участието на ЮНЕСКО, УНИЦЕФ и Световната банка, започва днес в седалището на ФАО в Рим и ще продължи до 21 ноември 2014 г.

Конференцията има за цел да предложи гъвкава политическа рамка за справяне с хранителната криза и да определи приоритети за засилено международно сътрудничество по отношение на храненето.

Събитието ще събере политици от сферата на земеделието, здравеопазването и други институции и агенции, представители на ООН, на междуправителствени организации и граждани, включително НПО, изследователи, представители на частния сектор и потребители.

Конференцията ще направи преглед на постигнатия напредък в храненето от 1992 г. насам, как се отразяват проблемите на храненето върху потребителите, както и на новите предизвикателства и възможности за подобряване на храненето, представени от промените в глобалната икономика, хранителните системи, напредъка в науката и технологиите. Проявата ще определи политически опции за подобряване на храненето.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.