1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Вторично замърсяване на храната е причината за неразположението на пациентите от I-ва АГ болница в София

Вторично замърсяване на храната е причината за неразположението на пациентите от I-ва АГ болница в София

Това показаха лабораторните изследвания на БАБХ

Стафилокова инфекция е причинителят за неразположението на пациентите в I-ва АГ болница „Света София“, показаха лабораторните изследвания на Българска агенция по безопасност на храните, като от пет изследвани проби, една е положителна за стафилококи.

Всички лабораторни резултати на взети проби от повърхности са отрицателни за патогенни микроорганизми. На обекта е направена основна дезинфекция, като са взети проби за повторен анализ за установяване на хигиенното състояние на обекта.

В края на миналата седмица в Българска агенция по безопасност на храните постъпва сигнал за съмнение за хранително натравяне в I-ва АГ болница „Света София“. Инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните – София град, веднага правят проверка. Храната се доставя в болничното заведение от кухня-майка, която доставя храна в още няколко болници в града, като няма оплаквания за неразположение в другите три болнични заведения. От кухнята-майка са взети проби за лабораторно изследване от суровини и готови ястия, както и проби от контактните повърхности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.