1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Йордан Войнов: Контролът при употребата на палмово масло и сухо мляко е стриктен

Йордан Войнов: Контролът при употребата на палмово масло и сухо мляко е стриктен

Снимка:

Нито един сигнал за използване на растителни мазнини в млечни продукти не е подаван в Aгенцията по храните

Нито един сигнал за използване на растителни мазнини в млечни продукти не е подаван в Aгенцията по храните. Това каза нейният директор Йордан Войнов по повод твърдението на председателя на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров, че 60% от продаваните у нас млечни продукти, са фалшиви.

"Господин Зоров е председател на Асоциацията на млекопреработвателите и ако има такива данни, би трябвало да ги сподели с агенцията. Би следвало да знае кой от бранша злоупотребява с това нещо. Да дойде да каже, агенцията на никой не е сложила чадър, така че ще бъдем безкомпромисни с всеки, който злоупотреби", уточни Йордан Войнов.

Въпреки данните, че през последните години у нас се внася все повече палмово масло и сухо мляко, от агенцията са категорични, че контролът при употребата им е стриктен, а забраната стоки, в които се влага растителна мазнина, да се наричат млечни продукти, действа. Войнов обаче не успя да мотивира предложението си за налагане на ограничение производителите да произвеждат продукти само от единия вид.

"Търсим консенсус, търсим механизъм, това е защото по принцип темата е доста актуална", заяви директорът на БАБХ, цитиран от БНР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.