1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. За пореден път България участва на "Зелена седмица 2012" в Берлин

За пореден път България участва на "Зелена седмица 2012" в Берлин

Акцент на българския щанд тази година са биопродуктите

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов посрещна с „добре дошли” немският министър на храните, земеделието и защита на потребителите Илзе Айгнер, еврокомисарят на земеделието и развитието на селските райони Дачиан Чиолош и кметът на Берлин Клаус Воверайт по време на официалното откриване на българския щанд на Международното селскостопанско изложение „Зелена седмица 2012” в Берлин.

Министър Найденов представи традиционните български продукти, като подари на всеки един от тях глинен съд, селектирано червено вино, биомед и подкова „Горнооряховски суджук”, който на скоро страната ни регистрира пред ЕС като продукт със защитено наименование.

„За пореден път България участва на "Зелена седмица 2012", като тази година щандът е по-просторен с разнообразие от фирми, представящи  продукцията си”, каза министърът. Радвам се, че въпреки кризата има интерес от страна на фирмите, допълни той.

Откриването премина под съпровода на оркестър „Чинари”. Акцент на българския щанд тази година са биопродуктите. На откриването присъства и зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.