1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Затварят склад за храни в Шумен

Затварят склад за храни в Шумен

Общо 69 проверки са извършени в периода от 4 до 15 април във връзка с предстоящите Великденски празници

Склад за търговия с хранителни продукти на едро и дребно в Шумен ще бъде затворен след проверка на инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните. Заповедта за спиране дейността на обекта е издадена от директора на ОБДХ д-р Катя Димитрова. Тя съобщи, че в склада, който се намира на ул. „Калиакра" са установени множество нарушения, предаде Дарик. В помещенията за съхранение на продуктите е имало животни - кучета и котки, в обекта не е имало санитарен възел с течаща вода, подът и стилажите са били силно замърсени, имало е и изгнили плодове.

Общо 69 проверки са извършени в периода от 4 до 15 април във връзка с предстоящите Великденски празници. Издадено е едно предписание, съставени са и 3 акта за установени административни нарушения, на обща стойност 1 000 лв. Бракувани са 32 килограма хранителни продукти.

Констатираните при проверките нарушения са установяване на меса без етикети и документи за произход, яйца без маркировка и сладкарски изделия с отклонения на показателите за цвят и мирис.

 

Етикети Шумен, склад, храни
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.