1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 10 000 храста засадиха в пловдивския район "Западен"

10 000 храста засадиха в пловдивския район "Западен"

Започва засаждането на 300 дървета, подходящи за улично и парково озеленяване

 

10 000 храста бяха засадени в пловдивския район "Западен", съобщиха от районната администрация. Това е част от стратегията на районното кметство за облагородяване на жизнената среда  в кварталите.

Започва и засаждането на 300 дървета, подходящи за улично и парково озеленяване. 

Районното кметство първо в Пловдив изработи програма за премахване на остарелите и болни дървета, заменянето им с по-подходящи видове и реконструкция на тротоари, разбити от корените. Успешно приключи пилотният проект, обхващащ отсечката пред детска ясла № 15 и млечната кухня на ул. "Лерин", по която има интензивен трафик и минават много пешеходци. В ремонта кметството на "Западен" вложи 10 000 лв., парите дойдоха от преизпълнения план за събиране на наеми за гаражи.

Част от благоустрояването на района е и прочистването на площите около ж.п. линията Пловдив-София в кв. "Прослав".  По трасе, дълго 1 километър, е премахната тревната и плевелната растителност, загрозяваща входа на квартала.

Това е територия на БДЖ, но компанията не е отговорила на многобройните писма с настояване да я почисти, затова е направено със сили и средства на район "Западен".

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.