1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 10 млн. лв. ще предостави ДФ "Земеделие" за подпомагане на есенната кампания за сеитба на пшеница

10 млн. лв. ще предостави ДФ "Земеделие" за подпомагане на есенната кампания за сеитба на пшеница

Земеделските производители ще получат безвъзмездна финансова помощ в размер на 2,00 лв./дка за покриване на част от разходите за сеитба на 5 млн. декара пшеница от новата реколта.

 

10 милиона лева ще предостави ДФ "Земеделие" за подпомагане на есенната кампания за сеитба на пшеница, реколта 2006 г., реши Управителния съвет на ДФ "Земеделие". Допълнителните средства са осигурени с Постановление на Министерски съвет от 21 септември т.г, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и горите.

Земеделските производители ще получат безвъзмездна финансова помощ в размер на 2,00 лв./дка за покриване на част от разходите за сеитба на 5 млн. декара пшеница от новата реколта. Отпускането на допълнителните средства е свързано с неблагоприятните агрометеорологични условия, състоянието на зърнения пазар в момента и рязкото покачване цените на горивата.

6 000 декара е максималната площ, за която един зърнопроизводител и икономически свързаните с него лица могат да получат държавна подкрепа в рамките на годишния лимит от 130 000 лв.

Финансовата линия стартира на 28 септември 2005г., като крайният срок за договаряне на помощта е 18 ноември 2005г. Целевата субсидия ще се превежда по банковата сметка на земеделския производител.

Областните дирекции на ДФ "Земеделие", съвместно с Областните дирекции "Земеделие и гори" и общинските служби по земеделие и гори, ще извършат проверки на място след засяване на площите. При констатирано нецелево използване на финансовите средства, субсидията ще стане изискуема, заедно със законовата лихва от датата на получаването./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.