1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 100 декара с гори ще бъдат залесени през тази година в района на Варна

100 декара с гори ще бъдат залесени през тази година в района на Варна

 

100 декара с гори ще бъдат залесени през тази година в района на Варна. Това каза днес директорът на Държавно лесничейство в морската столица инженер Живка Иванова. В община Аврен край село Садово пък ще бъдат засадени 500 декара с дървета по програма САПАРД, допълни инженер Иванова. Дърветата ще са акации, а в близост до заселените райони ще има декоративни видове.

"Все по-трудно ни става да намираме свободни площи за залесяване", оплака се Живка Иванова. По думите й има много строежи, чиито отпадъци се изхвърлят в горите, най-тежко е положението до Златни пясъци и Черноморец.

Инженер Иванова съобщи, че заедно с РИОСВ и полицията увеличили патрулите в горите. Лесничейството сложило бариери и забранителни табели, за да не влизат автомобили.

"За 2005 година сме състави само два акта, глобите пък са над 50 лева за физически лица и над 500 за юридически", каза още Живка Иванова. Тя увери, че православните храмове във Варна имат разрешение на лесничейството да предоставят върбови клонки на гражданите на Цветница.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.