1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 100 милиона лева за САПАРД

100 милиона лева за САПАРД

Решение на Министерския съвет

100 000 000 лв. се отпускат на Държавен фонд „Земеделие” – Агенция САПАРД за плащане на безвъзмездна финансова помощ по договори с крайни бенефициенти по Програма САПАРД, реши Министeрски съвет.

С писмо на Генералния директор на Генерална дирекция ''Земеделие и развитие на селските райони'' на ЕК -  Жан-Люк Демарти на 26 юни 2008 г. бяха спрени плащанията по сключени договори по мерки 1.1. «Инвестиции в земеделски стопанства»,  1.2. «Подобряване преработката и маркетинга на селскостопанска и рибна продукция»,  2.1. «Развитие и разнообразяване на икономическите дейности, предоставяне на възможности за многостранни дейности и алтернативни доходи» и по 1.2.1. «Пазари на производителите и тържища по Програма САПАРД».

За целта бе необходимо да се предприемат спешни мерки за осигуряване на финансов ресурс от централния бюджет,  който ще се използва от Държавен фонд ''Земеделие'' за изплащане на договорената субсидия по Програма САПАРД.

Плащанията ще бъдат за проекти, по които са приключили проверките от Агенцията и са оторизирани съответните разходи за плащане, както и за проекти, които са в процес на изпълнение.

Разходването на средствата ще се извърши по целева (специална) сметка на ДФ „Земеделие”, открита в Българска национална банка /БНБ/, при спазване на акредитираните правила и процедури за отчетност по програма САПАРД.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.