1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 15 години защита на потребителите в Германия

15 години защита на потребителите в Германия

В централата в Брауншвайг и регионалните представителства работят 570 души

Тази година германската Федерална служба за защита на потребителите и сигурност на храната празнува 15-годишен юбилей. Основана е през 2002-та в отговор на кризата около заболяването "луда крава".

"Стокообменът с други страни става все по-голям. Затова винаги трябва да сме нащрек за рискове, дошли отвън", изтъква ръководителят на службата, Хелмут Чирски. Като пример за тези международни опасности той посочва скандала с недекларираното конско месо в някои готови храни, който обхвана Германия, Австрия, Чехия и други държави. За да се избегнат подобни  измами с хранителни продукти в бъдеще, службата ще си сътрудничи още по-тясно с полицията и митниците.

Друга задача ще бъде управлението на пълния процес при храните – от животновъдството и сеитбата на културите, до продажбата на продуктите в търговските вериги.

В централата в Брауншвайг и регионалните представителства работят 570 души, отговарящи за различни области, сред които издаването на разрешителни за препарати за растителна защита, ветеринарни медикаменти, генно-модифицирани храни и сигурност на храните. (dpa)

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.