1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 15 млн. лева по ПРСР са отделени за област Кърджали

15 млн. лева по ПРСР са отделени за област Кърджали

Това съобщи край Джебел министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов

15 млн. лева по европейската програма за развитие на селските райони са отделени за област Кърджали. Това съобщи край Джебел министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Вече са сключени 12 договора с Държавен фонд "Земеделие". Със своите 4 проекта по две общински мерки Кирково е най-активната община от областта. Общинската администрация е сключила договори по всички проекти с обща стойност на субсидията 3,3 млн. лв., авансово е получила 1,9 млн. лева, уточни БТА.

Отпуснати средства ще бъдат използвани за изграждане на общински спортни центрове в селата Фотиново, Бенковски и Чорбаджийско. В последните две населени места ще бъдат рехабилитирани и благоустроени централните площади, а улиците в общинския център Кирково ще бъдат благоустроени, поясни министър Найденов.

Малката община Джебел ще получи най-голямата част от средствата - 7 558 450 лева. С тях ще се реконструира и изгради нова улична мрежа, тротоари и улично осветление в града.

Ще се подобрят условията за живот в цялата община чрез достъп на населението до услуги, свързани със свободно време, спорт и подобряване на пътната инфраструктура.

Парите по проекти за община Момчилград са близо 2 млн. лева, за Момчилград - 1 733 964 лева, а за Ардино - 690 000 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.