1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 150 са кандидатурите за лого на европейските програми в България за следващия програмен период

150 са кандидатурите за лого на европейските програми в България за следващия програмен период

Снимка:

Победителят в конкурса ще получи награда от 5 хил. лв. и екскурзия за двама до Брюксел

150 са кандидатите, които са предложили своя вариант за логото на европейските програми в България за следващия програмен период. Това заяви по време на среща с журналистите вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. По думите й, това е гарант за това, че европейските фондове и Европа като цяло не звучат абстрактно на българите.

Снимките на логата са публикувани във Фейсбук страницата на eufunds.bg , всеки който желае ще може да даде своя глас до 31 октомври. Дотогава ще работи и журито на конкурса, като се предвижда наградата да бъде дадена на 1 ноември - Денят на народните будители, заяви Златанова. Тя посочи, че победителят в конкурса ще получи награда от 5 хил. лв. и екскурзия за двама до Брюксел, съобщи news.ibox.bg.

Журито е оглавено от професора от Националната художествена академия Виктор Паунов. В състава на експертите влизат представители на различни министерства и централната администрация на Министерски съвет, журналисти, интернет и пиар специалисти.

От всички 150 предложения 43 са дошли от София, 12 от Пловдив и 5 от Велико Търново. Най-младият участник, подал своето предложение, е на 18 години, а най-възрастният на 71 години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.