1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 250 хиляди лева субсидия за засяване на рапица

250 хиляди лева субсидия за засяване на рапица

Срокът за договаряне на средства по целевата субсидия е до 30 септември, а срокът за усвояване на средствата – до 14 октомври.

 

Зимната маслодайна рапица продължава да е интересна за земеделските производители култура, макар че тази година немалка част от площите, засети с тази култура, пропаднаха. Държавен фонд "Земеделие" отпусна целева субсидия за закупуване на семена за посев на рапица реколта 2006 година в размер на 250 000 лева. От областната дирекция на фонда в Плевен припомнят, че няма да бъдат подпомагани земеделски производители, които имат неизпълнени договорни задължения към фонда по финансови линии с настъпил падеж, както и стопани със задължения към НОИ и публични задължения към държавния и общинския бюджет.

Максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител и икономически свързани с него лица, могат да получат за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии, е до 130 000 лв. Максималната площ, за която един стопанин може да сключи договор с ДФ "Земеделие" за закупуване на семена от рапица, е 3 000 декара.

По краткосрочната целева субсидия ДФ "Земеделие" финансира част от разходите за закупуване на семена за посев на рапица и предоставя на земеделските производители до 3.50 лв./дка. Изискване е посевният материал да се закупува от фирми производители или търговци на семена и посадъчен материал.

Срокът за договаряне на средства по целевата субсидия е до 30 септември, а срокът за усвояване на средствата – до 14 октомври./posredniknews.com


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.