1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 29 предприятия от хранително-преработвателната и горска промишленост ще получат субсидии по мярка 123 от ПРСР

29 предприятия от хранително-преработвателната и горска промишленост ще получат субсидии по мярка 123 от ПРСР

Проектите им бяха одобрени днес на заседанието на ЕКОП

Още 29 предприятия от хранително-преработвателната и горска промишленост ще получат субсидии по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”. Проектите им бяха одобрени днес на заседанието на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП). Общият размер на субсидиите по тях е 23 812 429 лв.

Шест дървопреработвателни предприятия ще инвестират в специализирани транспортни средства, транспортни ленти и строително-монтажни дейности. Одобрени са и проектите на четири предприятия за производство на зърнени, мелничарски и нишестени продукти. Те ще купят мелнично оборудване, ще монтират силози и производствени линии за пакетиране и отлежаване на брашна. Други четири предприятия – за производство на слънчогледово семе – ще  купят няколко вида производствени линии: за фино почистване и обелване на семена, за преработка на слънчоглед, както и за печене на семки и ядки.

Останалите фирми произвеждат месо и месни продукти, млечни продукти и фураж. С получените субсидии от Програмата за развитие на селските райони те планират купуването на нови производствени линии, транспортни средства и оборудване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.