1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 3 млрд. 233 млн. евро за развитие на селските райони у нас през периода 2007-2013

3 млрд. 233 млн. евро за развитие на селските райони у нас през периода 2007-2013

 

През тази седмица Националният стратегически план за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. ще бъде внесен за разглеждане и одобрение от Министерски съвет. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев по време на публичното обсъждане на Програмата за развитие на селските райони в България 2007-2013 г.

3 млрд. 233 млн. евро са средствата за развитие на селските райони у нас за периода 2007-2013 г. от тях 2 млрд. 602 млн. евро са договорените средства от ЕС и 631 млн.евро е националното съфинансиране, припомни зам.-министър Пейчев.
За да се прилага политиката за развитие на селските райони, всяка страна-членка трябва да подготви два планови документа-Национален стратегически план и Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. В тези документи, следвайки стратегическите насоки на Общността и изискванията на ЕС за подпомагане развитието на тези райони, всяка страна избира кои от предложените мерки да прилага, така че да отговарят най-точно на националната й специфика, посочи зам.-министър Димитър Пейчев. Програмата е оперативният документ, чрез прилагането на който ще се постигнат заложените в Националния стратегически план цели и приоритети, подчерта зам.-министър Пейчев.

По време на общественото обсъждане бе представена и Стратегическа оценка на въздействието на Програмата върху околната среда, от независими експерти, според които Програмата за развитие на селските райони ще въздейства благоприятно за опазването на околната среда у нас.

Целта на общественото обсъждане днес бе да се усъвършенстват заложените мерки в Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.