1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 30 ноември е крайният срок за подаване на заявления до РА за преобразуване на млечни квоти за текущата 2007–2008 г.

30 ноември е крайният срок за подаване на заявления до РА за преобразуване на млечни квоти за текущата 2007–2008 г.

 

Заявления, подадени след 30 ноември, ще се отнасят за следващата квотна 2008–2009 г. Документите се подават за три направления – заявления за прехвърляне на индивидуални млечни квоти със стопанство, заявление за преобразуване на индивидуална млечна квота за доставки в индивидуална млечна квота за директни продажби и заявления за преобразуване на индивидуална млечна квота за директни продажби в индивидуална млечна квота за доставки.

При прехвърляне на индивидуалните млечни квоти със стопанство, новият им собственик е длъжен да уведоми Разплащателната агенция за прехвърлянето в рамките на 14 дни от извършването му.
Уведомяването се извършва със заявление по образец. Заявленията може да се намерят на интернет страницата на Държавен фонд "Земеделие", в сектор "Млечни квоти".

До момента в Областните
разплащателни агенции и централно управление на РА са обработени и оторизирани 73 заявления за преобразуване на индивидуална млечна квота за директни продажби в индивидуална млечна квота за доставки и 14 заявления за прехвърляне на индивидуални млечни квоти със стопанство. До момента няма подадени заявления за преобразуване на индивидуална млечна квота за доставки в индивидуална млечна квота за директни продажби.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.