1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 31 март е крайният срок, в който собственици на лозя могат да ги регистрират

31 март е крайният срок, в който собственици на лозя могат да ги регистрират

Тревожна е констатацията, че в Добричка област от 33 000 дка лозов масив, са регистрирани едва 2500 дка

 

Това е споделил на среща с областния управител Динчер Хаджиев Чаню Чанев – началник на Териториално звено – Варна към Изпълнителна агенция по лозата и виното, съобщават от Областна дминистрация. 31 март е крайният срок, в който собственици на лозя могат да ги регистрират в Дирекция "Земеделие и гори" или Общински земеделски служби.

Глобите, които законът предвижда  за нерегистриралите своите лозови масиви са от 500 до 3000 лева, а имуществените санкции достигат до 10 000 лева.

След затваряне на глава "Земеделие", България договори квота от 1 500 000 евро за субсидиране на производители на грозде. Изискване за кандидатстване за субсидия, ще бъде задължителната регистрация на лозята. Ако лозето на възрастни хора, които вече не могат да се грижат за него, но са негови собственици, бъде регистрирано, то тогава техните наследници ще запазят правата си за добиване на грозде и предлагането му. Субсидия ще се дава на производители, собственици на 0,3 хектара лозови насаждения. Възможност за кандидатстване за финансова помощ ще имат и собственици на по-малки масиви, които се обединят и регистрират в земеделските служби./dobrich.com

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.