1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 39 контролни проверки по Закона за водите през изминалата седмица

39 контролни проверки по Закона за водите през изминалата седмица

 

През изминалата седмица експертите на Басейнова дирекция Дунавски район извършиха 39 контролни проверки, за изпълнение разпоредбите на Закона за водите, предаде Петя Иванова, пиар на дирекцията в Плевен.
Проверените водни обекти и хидротехнически съоръжения са на територията на областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Враца, Русе и София.
Проверени са водоползватели и ползватели на водни обекти с издадени разрешителни за спазването на условията, регламентирани в тях. Извършени са и проверки по постъпили жалби и сигнали за нерегламентирано водовземане и ползване на воден обект. За констатирани нарушения са съставени 3 акта.
През изминалото денонощие Дунав повиши нивото си при Ново село, Видин и Лом, като най-голямо е повишението при Видин - с 30 см, а най-голямо е понижението при Русе - с 28 см.
Останалите реки на територията на дирекцията са в речните си корита, не преливат и нивата им се понижават или са в застой, показва анализ на Басейнова дирекция Дунавски район въз основа на постъпилите през денонощието данни.
Язовирите на територията на дирекцията са в нормално състояние, не преливат и имат необходимия свободен обем. Не са констатирани проблеми по предпазните диги, язовирните стени и хидротехническите съоръжения./posredniknews.com

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.