1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 4 млн. лв ще получим от ПРООН за развитие на селските райони

4 млн. лв ще получим от ПРООН за развитие на селските райони

Програмата е насочена към укрепване на местния и национален капацитет за участие в програми и фондове на ЕС

 

По Програмата на ООН за развитие /ПРООН/ в България ще се финансират проекти на стойност 4 млн. долара в областта на политиката за развитие на селските райони, устойчивото управление на земите и горските ресурси до 2009 г., заяви Постоянният представител на ПРООН Нийл Буне на среща със зам.-министъра на земеделието и горите Димитър Пейчев.

По подготовката на Национална мрежа за развитието на селските райони в България и прилагането на подхода Лидер, ПРООН планира да предостави 300 000 щ.д. за периода 2006-2007 година. Буне заяви, че Програмата предвижда да се изгради капацитет на модераторите на Лидер, като ще се акцентира на обучението, практическата работа и използването на опита на страните – членки на ЕС. Проектът предвижда съфинансиране от страна на МЗГ в размер на 200 000 щ.д., през 2007 г.
 
Двете страни се договориха да продължат дейностите по съвместния проект "Устойчиво развитие на селските райони" и през 2006 година. Основният приоритет в програмата на ПРООН България е да оказва подкрепа в изпълнението на поетите от страната ни ангажименти за присъединяването ни към ЕС. Програмата е насочена към укрепване на местния и национален капацитет за участие в програми и фондове на ЕС.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.