1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 400 договора с бенефициенти от област Стара Загора по мярка 112 от ПРСР са подписани пред премиера

400 договора с бенефициенти от област Стара Загора по мярка 112 от ПРСР са подписани пред премиера

По тази мярка има най-много одобрени млади фермери от района

 

На официална церемония днес бяха подписани 400 договора с бенефициенти от област Стара Загора по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. , съобщиха от правителствената информационна служба. По тази мярка има най-много одобрени млади фермери от района на Стара Загора, предстоят да бъдат подписани договори с още 1000 бенефициенти по програмата.

Премиерът Бойко Борисов, заедно с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, присъстваха лично на събитието, за да поздравят участниците. „Ако сме сплотен народ и работим за развитието на земеделието, до 2013 г. ще усвоим 3 млрд. евро. Специално от Брюксел пристигат 200 души на издръжка от там, за да помагат за усвояването на тези пари”, заяви министър-председателят. Той подчерта, че една от целите на правителството е България да стане част от водещите държави в Европа по развитие на земеделието. По думите му земята и климатът у нас са подходящи за това.

„Който иска да работи, ще може да се издържа добре чрез развитието на този сектор”, категоричен беше Борисов. Той обясни още, че правителството ще следи за усвояване на средствата по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., за да бъдат използвани те по предназначение и без злоупотреби.

След официалната церемония по връчване на договорите премиерът, заедно с министър Найденов, разговаряха с представители на асоциациите на животновъдите и зърнопроизводителите за проблемите в бранша.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.