1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 41 тона месо с изтекъл срок на годност бяха унищожени по нареждане на белгийския земеделски министър Дени Дюкарм

41 тона месо с изтекъл срок на годност бяха унищожени по нареждане на белгийския земеделски министър Дени Дюкарм

Фирмата е била разследвана заради непрозрачни сделки с месо

41 тона месо с изтекъл срок на годност бяха унищожени по нареждане на белгийския земеделски министър Дени Дюкарм. От кланницата, от която бе иззета партидата, искаха да дарят месото на благотворителна организация в страната.

Месопреработвателната компания от белгийската провинция Люксембург в миналото е била разследвана заради непрозрачни сделки с месо, съобщават от Службата за сигурност на храните. При последния такъв случай фирмата е внесла развалено месо от Косово, като най-вероятно е искала да го вложи в колбаси. Тогава властите наредиха унищожаването на 70 тона свинско месо и 36 тона говеждо, опаковано в порции по 1 килограм.

Сега унищоженото количество преди това е било замразено под контрола на Службата за сигурност на храните и е било предвидено за предоставяне на благотворителна организация. Това обаче не е станало навреме и срокът на годност е изтекъл.

В декларация до медиите компанията изразява неразбиране за предприетата от властите мярка. Ръководството признава, че срокът на годност е изтекъл, но изтъква, че месото все още е било годно за консумация. От земеделското министерство отговориха, че в страната не може да има двоен стандарт при сигурността на храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.