1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 6 млн. лв. по САПАРД влизат в област Велико Търново

6 млн. лв. по САПАРД влизат в област Велико Търново

 

По линия на програма САПАРД 6 млн. лева ще дойдат във Великотърновска област. Със сумите ще се реализират новите 6 проекта, одобрени на последната сесия на агенцията. 5 от тях са свързани със спазването на изискванията на ЕС за животновъдните обекти. В Плаково фермерът Митко Тончев ще направи подобрения в кравефермата си. Стопанинът е запланувал и внос на високопродуктивни животни. Проектът на “Сортови семена ­ Елит” в Свищов предвижда снабдяване с нова фуражоприбираща техника, купуване на съвременна доилна инсталация, както и на модерно оборудване за охлаждане на млякото. Европейска ферма ще прави и Фильо Майсторов в Страхилово.  В неговото стопанство ще бъде монтирано ново технологично оборудване с доилна зала, ще се достави и почистваща техника. Средства от програма САПАРД ще има и за модернизацията на кравефермите в Куцина, която е на земеделската кооперация, и в Сувата.

Одобреният проект на “Екоплод БГ” ЕООД във В. Търново предвижда изграждането на модерна хладилна база в града. За целта, от чужбина ще се внесе съвременна технологична линия за шоково замразяване на зеленчуци.

Поредната сесия, на която ще се одобрят проекти, свързани със селското стопанство, ще бъде от 3 до 25 юли т.г. Очаква се средства от САПАРД да се получат и за засаждането на нови хиляда дка лозови масиви, за които има разработени 2 проекта.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.