1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 62 000 лв. приходи реализира Изпълнителната агенция по рибарството и аквакултури – Варна

62 000 лв. приходи реализира Изпълнителната агенция по рибарството и аквакултури – Варна

Стойността на наказателните постановления, издадени през тази година е над 8 000 лева

 

62 000 лева приходи реализира Изпълнителната агенция по рибарството и аквакултури –Варна за периода януари – ноември 2005г., съобщи на пресконференция Бейхан Хасанов, началник на Териториално звено "Риболовен надзор" към ИА "Рибарството и аквакултури".

82 наказателни постановления и 87 акта са издадени от служителите на Изпълнителната агенция по рибарството и аквакултури – Варна от началото на тази година до момента, съобщи още Хасанов. През същия период на миналата година са били издадени 54 наказателни постановления и 52 акта. Стойността на наказателните постановления, издадени през тази година е над 8 000 лева, информира Хасанов.

През периода януари – ноември 2005г. са издадени 720 разрешителни за стопански риболов. През съшия период на 2004г. са били издадени 719 разрешителни. През периода януари – ноември 2005г. са издадени 137 свидетелства за правоспособност за извършване на стопански риболов и 1717 любителски риболовни билети. През периода януари – ноември 2005г. са проверени общо 587 обекта. Проверените плавателни съдове са 318, а проверените обекти за търговия с риба са 190. По молби и сигнали на граждани са извършени 41 проверки.

С направените изменения и допълнения на Закона за рибарството и аквакултурите се въведоха принципно нови законови решения в различни области от сектор "Рибарство", заяви Бейхан Хасанов. С измененията на закона са променени режима за издаване на билети за любителски риболов, правилата за извършване на стопански риболов, режимът на първата продажба на продукти от риболов, както и търговията с тях. /ДНЕС+

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.