1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 64 проверки на РИОСВ - Русе в три области за изминалата седмица

64 проверки на РИОСВ - Русе в три области за изминалата седмица

 

Експертите на РИОСВ-Русе извършиха 64 контролни проверки на обекти, на територията на областите Русе, Разград и Силистра през изтеклата седмица. Съставени са 5 акта за установяване на административно нарушение на юридически лица от област Русе, от които 3 по Закона за чистотата на атмосферния въздух /ЗЧАВ/ и 2 по Закона за управление на отпадъците ЗУО/.

Издадени са две наказателни постановления на билкозаготвители на територията на област Русе в нарушение на Закона за лечебните растения. Лицата са ползвали лечебни растения, без да притежават необходимите за това позволителни.

7 от контролните проверки са извършени в ПР "Сребърна" във връзка със засиленото наблюдение на птиците и по спазване режимите на резервата.

За периода 13 - 17 март 2006 г. са взети 4 водни проби от изхода на пречиствателните станции на градовете Лозница и Разград и от пречиствателните съоръжения на "Амилум –България" АД и "Пилко" ЕООД в град Разград. Пробите са планови и са във връзка с Националната система за мониторинг на отпадъчни води /НАСЕМ/.

Продължават проверките за привеждане на бензиностанциите в съответствие с изискванията на Наредба № 16 и на обекти с неподвижни източници на емисии вредни вещества в атмосферата. Останалите проверки са свързани с плана за контролната дейност на РИОСВ-Русе. Дадени са 108 предписания. Предстои последващ контрол.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.