1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 71 общини получиха одобрени договори по подхода Лидер от ПРСР 2007-2013 г

71 общини получиха одобрени договори по подхода Лидер от ПРСР 2007-2013 г

Проектите са били 91

По първата покана за набиране на проектни предложения са постъпили 91 проекта за разглеждане. От тях одобрени за изпълнение са 71 на обща стойност 11 822 538 лева. До средата на месец юни ще бъде публикувана втората покана за набиране на проектни предложения. Тази подготвителна мярка ще се прилага до края на 2009 година от МЗХ.

Прилагането на подхода ЛИДЕР у нас стартира с подготвителна фаза, насочена към инвестиции за организирането и създаването на местни инициативни групи, които да изграждат стратегиите за местно развитие в селските райони на България. Целта е да се засили диалогът, координацията и прозрачността в действията и усилията на заинтересованите лица с ясно разработени дългосрочни стратегии за развитие на териториите. Местните инициативни групи ще бъдат единствените кандидати за подпомагане по същинската мярка на ЛИДЕР подхода „Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони.

Тази възможност е предоставена само за България и Румъния като нови страни - членки на Европейския съюз и е регламентирана в основните документи на политиката за развитие на селските райони за периода 2007-2013г.   

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.