1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 7,475 млн. лв. финансова подкрепа за есенната кампания, ще се предоставят на зърнопроизводителите

7,475 млн. лв. финансова подкрепа за есенната кампания, ще се предоставят на зърнопроизводителите

Заделеният ресурс ще осигури финансиране на част от разходите за предсеитбено торене на 3 млн. дка пшеница, при размер от 2,50 лв. за дка.

 

7,475 млн. лева държавна финансова подкрепа за предстоящата есенна кампания ще бъдат предоставени на зърнопроизводителите за закупуване на минерални торове, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и горите.

Заделеният ресурс ще осигури финансиране на част от разходите за предсеитбено торене на 3 млн. дка пшеница, при размер от 2,50 лв. за дка. Средствата ще се предоставят под формата на целеви кредит със срок на погасяване до 30.09.2006г., като дължимата лихва е 3% годишно. Държавен фонд "Земеделие" изисква от стопаните задължителна застраховка срещу рисковете измръзване, изтегляне, градушка, буря, пожар на корен и проливен дъжд. Максималната площ, за която ще може да кандидатства един земеделски производител и икономически свързаните с него лица, е 6000 дка, реши УС на Държавен фонд "Земеделие". Финансовата линия ще стартира на 15 август, а крайният срок за договарянето на средствата е 18 ноември.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.