1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета за угояване

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета за угояване

Най-голям интерес е регистриран в областите Велико Търново, Русе и Шумен

75 животновъди заявиха подпомагане във втория транш от Схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете”. След обработката на данните за страната най-голям интерес е регистриран в областите Велико Търново, Русе и Шумен, в които заявления за подпомагане са подали по деветима свиневъди. Във втория транш по схемата е заявено хуманно отглеждане на общо 348 789 животни.

Срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта за отглеждане на прасета за угояване е до 1 месец след крайната дата за подаване на заявления.

Припомняме, че в рамките на първия транш 87 кандидати заявиха хуманно отглеждане на 318 345 животни. Помощта за прасета за угояване е за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение и се предоставя на три транша през годината. На 10 октомври ще започне последният - трети транш, като приемът на заявления ще продължи до 21 октомври.

Помощта покрива направени разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажименти за хуманно отношение към свинете, поети за най-малко 5 години. Държавната помощ по схемата е със срок на прилагане до края на 2017 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.